[O1] jak zdjąć uszczelke z drzwi kierowcy przy szybie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bro-car_pl
    Classic
    • 2012
    • 39

sew1981, nie wiem co to za firma, bo gadając z kumplem gadaliśmy o "męskich" tematach (czyli o samochodach, kryzysie, spotkaniu w "Syrence" pod mostem Gdańskim) a nie o nazwie firmiy, w której pracuje (pracować będzie) jego małżonka.
    Ja się nie unoszę, a jedynie trochę irytuję tym, że oczekujesz (oczekujecie) ode mnie odpowiedzi na pytania, na które odpowiedzi nie znam...
    www.bro-car.pl - Części samochodowe.
  • eros662
    Ambiente
    • 2011
    • 147
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

witam koledzy. Interesuje mnie jak zdjąć uszczelke z drzwi kierowcy przy szybie ta dolna taka sztywna bo próbowałem ale nic nie chciało iść tylko jakaś blacha w niej sie gięła a potrzebuje zdjąć bo zrobił sie tak pęcherz z rdza,
    SKODA OCTAVIA TOUR
    1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
    BLACK COMBII
    SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60

Komentarz

• tom.tom
      Rider
      • 2009
      • 296

Hej

tą uszczelke po prostu targasz w górę - jak tam była od lat, to przykleiła się do lakieru i nie chce odejść łatwo. Trzeba mocno, lecz z wyczuciem ciągnąć w górę (wpierw strona od strony słupka środkowego). Otwórz wcześniej szybę, żeby lepiej złapać uszczelkę. Nie przejmuj się, że blaszka w uszczelce nieco się gnie - gdy ją wyciagniesz, palcami ściśnij tą blaszke z powrotem i jak założysz uszczelkę na miejsce, bedzie przylegać idealnie.

tom
      Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• eros662
        Ambiente
        • 2011
        • 147
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

tom.tom, nie no, elegancko. dzieki za pomoc
        SKODA OCTAVIA TOUR
        1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE